17 kwietnia 2013

Pasta z makreli



Są takie smaki, które kojarzą się z dzieciństwem. Dla mnie to jeden z nich. Szczerze mówiąc akurat za tą pastą jako dziecko nie przepadałam… Odkryłam ją ponownie parę lat temu. Bardzo szybka do przygotowania. Bardzo pyszna. I do tego zdrowa :)

Składniki:
250g twarogu półtłustego
makrela wędzona
11-13 łyżek śmietany 18% -ilość zależy od twarogu, a dokładnie od tego ile twaróg „wypije” :)
sól, pieprz

Makrelę przekrój na pół, a następnie widelcem ostrożnie (żeby nie było ości) wyjmij kawałeczki ryby i wrzuć do miski. Dodaj twaróg oraz śmietanę. Zmiksuj na gładką masę (np. przy pomocy blendera). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przepyszne z chrupiącym chlebem i pomidorem. Mniam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz