Są takie smaki, które kojarzą się z
dzieciństwem. Dla mnie to jeden z nich. Szczerze mówiąc akurat za tą pastą jako
dziecko nie przepadałam… Odkryłam ją ponownie parę lat temu. Bardzo szybka do
przygotowania. Bardzo pyszna. I do tego zdrowa :)
Składniki:
250g twarogu półtłustego
makrela wędzona
11-13 łyżek śmietany
18% -ilość zależy od twarogu, a dokładnie od tego ile twaróg „wypije” :)
sól, pieprz
Makrelę przekrój na
pół, a następnie widelcem ostrożnie (żeby nie było ości) wyjmij kawałeczki ryby
i wrzuć do miski. Dodaj twaróg oraz śmietanę. Zmiksuj na gładką masę (np. przy
pomocy blendera). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przepyszne z chrupiącym
chlebem i pomidorem. Mniam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz